Foto: uit open bronnen
Het is zeer snel te bereiden, omdat er geen bouillon voorgekookt hoeft te worden.
Bereid een stevige, smaakvolle soep met linzen, gehaktballetjes en groenten. Zowel volwassenen als kinderen zullen dol zijn op deze soep.
Zeer snel klaar, omdat er geen bouillon hoeft te worden voorgekookt. Lekkere gehaktballetjes van gehakt vullen de linzensoep perfect aan.
Recept
Ingrediënten
- rode linzen 150 g
- kipgehakt 300 g
- water 1,8 liter
- aardappelen 2 stuks
- ui 1 st.
- wortelen 1 st.
- paprika 1 st.
- tomatenpuree 1 el. l.
- laurier 2 st.
- plantaardige olie 30 ml.
- gemalen zwarte peper
- zout
- kruiden (peterselie, dille).
Bereiding:
- Pel de ui en snijd hem fijn in blokjes.
- Schil de aardappelen en wortelen en was ze. Snijd de aardappelen in middelgrote stukken, rasp de wortelen op een grove rasp.
- Spoel de linzen af en ververs het water een paar keer.
- Ontdoe de paprika’s van de zaadjes en snijd ze in blokjes.
- Spoel en hak de groentjes fijn.
- Voeg de helft van de ui, gemalen zwarte peper en zout toe, meng en vorm, door je handen nat te maken met water, kleine gehaktballetjes.
- Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak de resterende ui en wortels licht goudbruin, voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak nog twee minuten.
- Breng in een pan water aan de kook en stuur er aardappels bij, doe er linzen bij en kook vijf minuten, voeg dan gehaktballetjes, gebakken groenten, laurier, peper, zout toe, breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Giet de afgewerkte soep in borden en voeg kruiden toe.
