Foto: uit open bronnen
Dit ingrediënt maakt de koteletten sappig
Als je koteletten eenmaal volgens dit recept bereidt met toevoeging van het geheime ingrediënt, zul je ze nooit meer anders bereiden.
Recept
Om de koteletten te maken heb je de volgende ingrediënten per kilo gehakt nodig:
- twee eieren,
- twee uien,
- een paar sneetjes brood,
- 100 ml melk,
- knoflookteen, zout, peper, kruiden naar smaak.
Het ingrediënt dat de koteletten ongeëvenaard zal maken en aan het gehakt moet worden toegevoegd is twee theelepels mosterd.
Bereiding:
- Snijd de ui fijn en fruit deze in een pan in een kleine hoeveelheid plantaardige olie. Snijd de korsten van het brood, week het zachte gedeelte in melk.
- Voeg gebakken ui, fijngehakte knoflook, eieren, uitgeknepen melkbrood toe aan het gehakt. Vergeet niet zout, peper en kruiden toe te voegen. Voeg mosterd toe en meng het mengsel goed door elkaar.
- Roer het gehakt voor koteletten 10-15 minuten door en beslag het tot een homogene structuur.
- Doop de gevormde koteletten in paneermeel. Het is beter om de koteletten in boter te bakken, dan worden ze malser.
