Foto: uit openbare bronnen
Culinairen merken op dat de mythe van laat inmaken is ontstaan uit de angst om de gerechten te bederven
Veel kookboeken adviseren om pas zout aan het water toe te voegen als het kookt. Professionele koks doen echter het tegenovergestelde – zout het water onmiddellijk.
Koks leggen het zo uit: zout beïnvloedt niet alleen het kookpunt, maar ook de smaak van het product. Daarom wordt het aan het water toegevoegd nog voordat het kookt, merkt correspondent Belnovosti op.
Wetenschappers bevestigen: zout verhoogt het kookpunt van water, waardoor voedsel sneller en gelijkmatiger gaar wordt.
Professionele kookscholen adviseren: als je water meteen zout, behouden groenten meer aroma, smaak en kleur, vooral groenten en aardappelen.
Modern onderzoek bevestigt ook dat het vroeg toevoegen van zout de textuur van voedsel verbetert, waardoor het dichter en smaakvoller wordt.
Culinairen merken op dat de mythe van laat zouten is ontstaan uit angst voor bederf van gerechten. In feite zijn moderne materialen bestand tegen zout en bederven ze niet.
Culinaire scholen zijn van mening dat zout vanaf het begin deel moet uitmaken van het proces, omdat het de smaak van het gerecht harmonieuzer maakt.
Ervaren koks delen een tip: water meteen zouten bespaart tijd en verbetert de smaak van het eten. Een eenvoudige techniek, maar zeer effectief.
Zout aan het begin van het koken is niet schadelijk voor de gerechten en verstoort het koken niet – integendeel, het maakt het kookproces alleen maar beter.
