Bloemkoolschotel met kip, champignons en paprika: eenvoudig recept

Foto: uit open bronnen

Dankzij de vulling van ei en zure room wordt de ovenschotel mals

Groenteschotel met kip onder een kaaskorst is een licht, gezond gerecht voor lunch of diner.

De basis van de ovenschotel wordt gevormd door groenten, waardoor het kippenvlees sappig wordt, en dankzij de vulling van ei en zure room wordt de ovenschotel mals.

Recept

Ingrediënten:

  • kippendij – 3 stuks
  • bloemkool – 700 gr;
  • champignons – 250 gr;
  • paprika – 1 st;
  • harde kaas – 120 gr;
  • knoflook – 3 tenen;
  • gemalen zwarte peper;
  • zout.

Om te gieten:

  • kippeneieren – 4 st;
  • zure room – 4 el;
  • mosterdzaadjes – 1 el;
  • gemalen zwarte peper;
  • zout.

Bereiding:

  1. Was de kipfilet, haal het vlees van het bot, snijd in plakjes, zout, peper, voeg knoflook toe en laat 10-15 minuten staan.
  2. Scheid de bloemkool in kleine roosjes, spoel af onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet om overtollig vocht af te voeren.
  3. Schil de paprika’s, verwijder de zaadjes, verwijder de velletjes en snijd in rietjes.
  4. Was de champignons en snijd ze in plakjes.
  5. Pel de knoflook en pers door een pers.
  6. Rasp de harde kaas op een grove rasp.
  7. Voor de vulling: Klop de eieren, zure room, mosterd, gemalen zwarte peper en zout door elkaar.
  8. Doe het kippenvlees, bloemkool, paprika, champignons, zout, peper, meng, giet de vulling erin en dek af met folie.
  9. Bak 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, verwijder de folie, bestrooi met harde kaas en bak nog 10 minuten tot ze goudbruin zijn.

Laat de ovenschotel iets afkoelen, leg hem op een schaal en snijd hem in stukken.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks gebruik