Foto: uit openbare bronnen
Met slechts vijf ingrediënten is dit heerlijke drankje snel klaar en perfect om op te warmen.
Als het buiten steeds donkerder wordt en de decemberkou binnensluipt, wil je jezelf in een zachte deken wikkelen, je favoriete film aanzetten en opwarmen met een kop van iets warms, diks en ongelooflijk lekkers. Binnenkort zal de sneeuw een dikke deken leggen, zullen de straten stiller en de huizen gezelliger zijn. En op zulke momenten klinkt warme chocolademelk als het perfecte plan voor de avond.
Als je jezelf wilt trakteren op een bijzonder lekkere warme chocolademelk, probeer dan eens een variatie op het klassieke Franse drankje, schrijft Better Homes & Gardens.
In hun recept worden melk, room en suiker langzaam verwarmd op middellaag vuur. Wanneer het mengsel warm is, wordt pure chocolade toegevoegd – en alles wordt geroerd tot een dikke, fluweelachtige consistentie.
Recept
Ingrediënten:
- 1 1/2 kopjes volle melk
- 3/4 kop zware slagroom
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 280 g 60-70% bittere chocolade, fijngehakt
- 1 theelepel vanille
- Slagroom (optioneel)
Bereiding
- Verwarm in een steelpan met zware bodem de melk, room en suiker op middellaag vuur tot het mengsel licht begint te koken. Haal van het vuur.
- Voeg de chocolade toe. Laat 5 minuten staan.
- Roer tot het volledig gesmolten en glad is. Zet de pan indien nodig terug op een laag vuur om het mengsel zachtjes te verwarmen en de chocolade volledig te laten oplossen.
- Giet in kleine kopjes (voor koffie of espresso). Garneer met slagroom indien gewenst.
