Foto: uit open bronnen
De taart wordt onzichtbaar genoemd omdat hij veel vulling en weinig deeg heeft
Het deeg wordt zacht en smaakvol wanneer het gebakken wordt en de taart is vochtig, sappig en lijkt erg op custard.
Recept
Ingrediënten:
- tarwebloem 70 g
- kippeneieren 2 st.
- melk 100 ml
- boter 30 g
- suiker 70 g
- rijsmiddel 1 theelepel
- vanillesuiker 10 g
- snufje zout
- peer 3 st.
- amandelblaadjes
Bereiding:
- Was de peren, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
- Klop de eieren, suiker, vanillesuiker en zout met een garde tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten boter, warme melk, gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng.
- Bekleed een vorm met perkament, giet er een laag beslag in, leg er een laag peren op, dan weer een laag beslag en top af met peren. Bestrooi met suiker en amandelblaadjes.
- Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de afgewerkte cake 10-15 minuten in de vorm staan, haal hem er dan uit en leg hem op een bord.
