Salade “Mimosa” in lavash: een recept voor een traditioneel gerecht in een ongebruikelijke presentatie

Foto: uit open bronnen

Een smakelijk en hartig voorgerecht dat perfect zal zijn voor zowel alledaagse als feestelijke tafels

Wil je je geliefden verrassen met een ongewoon gerecht, bereid dan salade “Mimosa” in pita. Dit is een originele variant van de klassieke salade, versierd in de vorm van een broodje.

Een smakelijke en stevige snack die perfect zal zijn voor zowel alledaagse als feestelijke tafels.

Recept

Ingrediënten:

  • pita 2 vellen
  • visconserven “Sayra” 230 g
  • harde kaas 100 g
  • wortelen 1 st.
  • kippeneieren 2 st.
  • mayonaise 3 el.
  • kruiden (peterselie, dille).

Bereiding:

  1. Kook de eieren 10 minuten vanaf het kookpunt, laat ze afkoelen, pel ze en rasp ze op een fijne rasp.
  2. Kook de wortelen 15-25 minuten. Koel af, schil en rasp op een middelgrote rasp.
  3. Spoel de groenten af onder stromend water, dep ze droog met een papieren handdoek en hak ze fijn.
  4. Rasp de kaas op een fijne rasp.
  5. Visconserven zonder vocht, pureren met een vork.
  6. Smeer de helft van de mayonaise op de pita, leg er de visconserven op tot aan de rand, dan de wortelen en bedek met een tweede laag pita.
  7. Smeer het in met de overgebleven mayonaise, leg de eieren erop, bestrooi met kruiden en harde kaas.
  8. Rol op tot een rolletje, wikkel in voedselfolie en zet 1-2 uur in de koelkast.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks gebruik