Lavash met bryndza en kruiden op een koekenpan: een snel recept voor ontbijt

Foto: uit open bronnen

Enveloppen kunnen op een rooster worden gelegd en aan beide kanten op de barbecue worden gegrild

Bereid een lekker en gezond ontbijt of tussendoortje in slechts 20 minuten.

Je hebt een dunne pita, zoute bryndza en kruiden nodig. Serveer het gerecht in één keer, zodat het van binnen sappig en van buiten knapperig is.

Recept

Ingrediënten:

  • pitabrood 1 st.
  • bryndza 250 g
  • kippenei 1 st.
  • verse dille 1 bosje
  • gemalen zwarte peper
  • plantaardige olie

Bereiding:

  1. Rasp de bryndza op een fijne rasp.
  2. Spoel de dille af en dep droog met een papieren handdoek.
  3. Doe de bryndza, dille in een kom, voeg het ei en gemalen zwarte peper toe en meng.
  4. Snijd de lavash in reepjes, leg de vulling op de rand van het vel en rol het op tot een envelop.
  5. Verhit plantaardige olie in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.

De enveloppen kunnen op een rooster worden gelegd en aan beide kanten op de grill worden gegrild.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks gebruik