Foto: uit open bronnen
Voor een snelle marinade van uien is 10-15 minuten voldoende, maar hoe langer het product wordt gemarineerd, hoe smaakvoller het wordt.
Dankzij ingelegde uien krijgt haring een expressieve en rijke smaak. Het belangrijkste verschil met vers is dat haring niet bitter is en niet verbrandt.
Voor het snel inmaken van uien is 10-15 minuten genoeg, maar hoe langer het product wordt gemarineerd, hoe lekkerder het wordt. De verhoudingen van de marinade variëren, maar experts zeggen dat de ideale verhouding “1:2:3” is, als je een deel zout en suiker, twee delen azijn en drie delen water neemt.
Recept
Ingrediënten:
- ui 200 g
- warm water 150 ml
- 6% azijn 100 g
- suiker 50 g
- zout 50 g
- snufje kurkuma
- kruidnagels 1 st.
- aromatische peper 2 st.
- laurierblad 1 st.
Bereiding:
- Pel en snipper de ui. Het is het beste om in dunne halve ringen te snijden, dan zal het product perfect marineren.
- Doe over in een diepe bak waarin het zal marineren. Het is wenselijk dat er een deksel op zit.
- Verwarm water, giet er zout en suiker bij, giet er azijn bij. Roer de marinade om de losse producten op te lossen. Wacht tot het water is afgekoeld tot kamertemperatuur.
- Giet de marinade over de uien, voeg laurier, peper, kurkuma en kruidnagels toe. Dek af met een deksel en laat 1-3 uur marineren op kamertemperatuur. Giet de marinade af als je klaar bent.
