Foto: uit openbare bronnen
Hier zijn drie recepten die gemakkelijk in een feestelijk menu passen en er restaurant-achtig uitzien
Als je je gasten wilt verrassen zonder al te veel gedoe, dan is bruschetta de juiste keuze. Hier zijn drie recepten die gemakkelijk in een feestelijk menu passen en er restaurant-achtig uitzien. Dit meldt RBC-Oekraïne met verwijzing naar het YouTube-kanaal van de Oekraïense chef-kok Ivan Yanyuk.
Drie variaties van feestelijke bruschetta
Ingrediënten:
Voor de Caesar versie:
- stokbrood
- kipfilet – 1 st.
- kipkruiden
- roomkaas – 2 el
- gekookt ei – 1 st.
- ingemaakte komkommers – 2 stuks.
- citroensap – 1 theelepel
- knoflook – 1 teentje
- rucola – 10 g
- kerstomaatjes – 3 stuks
- harde kaas
voor de tweede versie van de bruschettes:
- avocado – 1 st.
- roomkaas – 2 el
- citroensap – 2 el
- licht gezouten zalm – 100 g
- groene olijven – 7 st.
- kerstomaatjes – 7 st.
voor de derde variant heb je nodig:
- roomkaas – 2 el
- gedroogde worst – 1 pakje
- ananas – 2 ringen
- amandelen – 20 g
- zout en peper – naar smaak
Bereiding
- Voeg olie en kruiden toe aan de filets en laat marineren. Bak ze vervolgens aan beide kanten goudbruin.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in plakken van 1 cm dik en leg ze op een bakplaat. Bak 3-5 minuten zodat de croutons kunnen uitdrogen.
- Voeg de boter toe aan de kip en bak nog een paar minuten.
- Combineer voor de spread de roomkaas, het hardgekookte ei, de augurken, de kruiden en de citroenkaas. Klop het geheel met een mixer en rasp nog een teentje knoflook.
- Verdeel het mengsel over de croutons, leg de rucola erop, leg de gesneden kipfilet erop. Leg er nog een helft van de cherrytomaatjes op en rasp de kaas.
- Klop voor de tweede optie avocado, roomkaas, citroensap en kruiden in een blender. Smeer op het stokbrood met een spuitzak. Leg vervolgens de gesneden zalm, olijven en cherrytomaatjes erop.
- Besmeer de bruschetta met roomkaas, leg de worst en de in plakjes gesneden ananas erop. Voeg aan het einde gehakte amandelen toe.
